19. 9. 2024
Lučina je oblíbenou sýrovou zdravou pochoutkou, kterou si můžete namazat třeba na chleba a rázem máte vynikající svačinu, která vám dodá energii! Jedná se o český sýr, který byl poprvé uveden v roce 1981, a to ve fólii. Mléko, které je pro výrobu sýru využito, prochází tepelnou úpravou při 57–68 stupních po dobu 15 sekund. Dnes byste v obchodech nenalezli pouze "jednu Lučinu", má mnoho různých příchutí. Lidé ji kromě běžného mazání na pečivo využívají i jako dílčí ingredienci do různých pomazánek. Největší část produkce je vyráběna v závodě Sedlčany, malá část pak v Polsku díky dostupným technologiím. Že jde o opravdu český výrobek dokládá také to, že využívané mléko pochází od českých farmářů. Pro výrobu Lučiny pak nejsou využívány žádné konzervanty ani stabilizátory, její chuť je tedy "čerstvá jak procházka ranní rosou".
Produkt byl úspěšně přidán na nákupní lístek.