Do 20 min./ Pro 4 osoby / Snadné / Hlavní chod / Indická kuchyně
Suroviny:
250 g pasírovaných rajčat
300 ml zeleninového vývaru
1 ks konzerva cizrny
200 ml kokosového mléka
2 ks tofu
1 ks cibule
2 ks stroužku česneku
5 cm kousek zázvoru
1 PL olivového oleje
2 ČL kari koření
1 ČL kurkumy
½ ČL skořice
Limetková šťáva
Čerstvý koriandr
Sůl
Pepř
Postup:
V hrnci rozpálíme olej a zpěníme nakrájenou cibuli. Přidáme najemno nasekaný česnek a zázvor. Následně přidáme kari, kurkumu, skořici, přilijeme vývar, pasírovaná rajčata, cizrnu a na silnější kostky nakrájené tofu. Vaříme cca 10 minut. Na závěr do kari, vlijeme kokosové mléko, osolíme, opepříme, přidáme nasekaný koriandr a limetovou šťávu. Přejeme dobrou chuť.
Produkt byl úspěšně přidán na nákupní lístek.