Moje Hruška, Vepřový řízek s bramborovým salátem

Aktuální leták 1. 12. - 7. 12. 2020

Vepřový řízek s bramborovým salátem

Vepřový řízek s bramborovým salátem

nad 60 min./ Pro 4 osoby / Snadné/ Hlavní chod / Česká kuchyně

Bramborový salát


Suroviny:
1 kg malých brambor
1 velká mrkev
75 g celeru
75 g petržele
1 ks střední cibule
4 vejce uvařená natvrdo
160 g nakládaných okurek Znojmia 
1 sklenice Moravanky
6 lžic majonézy Hellmann‘s
3 lžice tatarské omáčky Hellmann‘s
2 lžičky hořčice
sůl, pepř

Postup:
Brambory uvaříme ve slupce a ještě vlažné oloupeme. Očištěnou zeleninu uvaříme a necháme vychladnout. Zeleninu i brambory nakrájíme na malé kostičky a dáme je do mísy. Přidáme na kostičky nakrájené okurky, Moravanku, majonézu, tatarskou omáčku, hořčici, osolíme, opepříme a promícháme. Přilijeme 3 lžíce láku z okurek a přidáme nadrobno nakrájenou cibuli. Promícháme a jemně vmícháme na kostičky nakrájená vejce. Dochutíme solí pepřem a necháme alespoň 4 hodiny (nejlépe přes noc) v chladu odležet.

Tip Hrušky: Brambory na salát nepřevařte nebo se rozpadnou. Do salátu můžete přidat i nastrouhané jablko.

 

Vepřový řízek

Suroviny:
4 plátky vepřové krkovice bez kosti Bivoj
2 vejce
4-5 lžic hladké mouky
3 čerstvé rohlíky nasekané v mixéru na strouhanku
Sůl
Sádlo na smažení

Postup:
Krkovici naklepeme a osolíme, obalíme postupně v mouce, v rozšlehaném vajíčku a v čerstvé strouhance. Na pánvi rozpálíme sádlo a stáhneme oheň na polovinu. Řízky pomalu smažíme v sádle dozlatova.
Z pánve je přendáme na talíř vystlaný ubrouskem (zbavíme je přebytečného tuku) a necháme je chvíli odpočinout. Řízky budou šťavnatější. 

Tip Hrušky: Řízky doporučujeme před podáváním pokapat citronovou šťávou. A podávat s dobře vychlazeným pivem Budweiser Budvar

 

×

Produkt byl úspěšně přidán na nákupní lístek.

Používáním tohoto webu souhlasíte s podmínkami ochrany osobních údajů.