Moje Hruška, Zapečená kaše s masem

Aktuální leták 3. 12. - 9. 12. 2024

Otevřít v PDF

Zapečená kaše s masem

Do 90 min./ Pro 4 osoby / Snadné / Hlavní chod / Česká kuchyně

Suroviny:

1 kg mletého hovězího masa

1 kg brambor

1 ks cibule

4 ks stroužků česneku

2 ks mrkve

1 ks petržele

400 g drcených rajčat

3 ČL rajčatového protlaku

5 PL worcesterské omáčky

500 ml kuřecího vývaru

300 ml černého piva

120 g másla

3 žloutky

200 g nastrouhaného čedaru

Snítek tymiánu

Sůl

Pepř

Postup:

Nejdříve si připravíme kaši. Oloupané brambory uvaříme doměkka. Vodu slijeme a brambory rozšťoucháme, vmícháme máslo, žloutky, sýr, osolíme, opepříme a zamícháme. V hrnci rozpálíme olej a zprudka orestujeme mleté maso. Přidáme nakrájenou cibuli, česnek, mrkev, petržel a lístky tymiánu. Restujeme cca 4 minuty. Přidáme rajčata, protlak, pivo, worcesterovou omáčku a vývar. Vaříme cca 1 hodinu. Vychladlou masovou směs vložíme do pekáče a zakryjeme ji bramborovou kaší. Pečeme v předem vyhřáté troubě na 180 stupňů cca 30 minut. Přejeme dobrou chuť.

×

Produkt byl úspěšně přidán na nákupní lístek.