Do 30 min./ Pro 4 osoby / Snadné / Česká kuchyně
Suroviny:
600 g brambor
300 g pohanky
4 vejce
150 ml smetany 30 %
100 g slaniny
100 g tvrdého sýra
1 ks cibule
3 ks česneku
Sádlo
Majoránka
Sůl
Pepř
Postup:
Brambory uvaříme do poloměkka a nakrájíme na menší kousky. Pohanku propláchneme a vaříme 5 minut. Pod pokličkou necháme 20 minut dojít. Brambory, pohanku, česnek, cibuli, slaninu a majoránku smícháme dohromady, osolíme, opepříme a dáme do zapékací mísy vymazané sádlem. V předem vyhřáté troubě na 250 stupňů pečeme cca 10 minut, poté polijeme směs rozšlehanými vejci se smetanou, sýrem, solí a pepřem. Pečeme dalších cca 20 minut do zlatova. Přejeme dobrou chuť.
Produkt byl úspěšně přidán na nákupní lístek.