Do 30 min./ Pro 4 osoby / Snadné / Polévka/ Česká kuchyně
Suroviny:
2 ks mrkev
4 ks větších brambor
4 ks petržele
6 ks stroužků česneku
2 ks cibule
2 ks jarní cibulky
250 g hlívy ústřičné
150 g másla
1,2 l kuřecího vývaru
Drcený kmín
Majoránka
Velkolistá petržel
Sůl
Pepř
Postup:
Brambory, hlívu, zeleninu nakrájíme na kostičky. Stroužky česneku, petrželku nasekáme nadrobno. V hrnci rozehřejeme máslo a orestujeme mrkev a petržel. Když zezlátne přidáme cibuli a hlívu ústřičnou. Opět opečeme dozlatova, ochutíme drceným kmínem, osolíme a opepříme. Zalijeme vývarem a přivedeme k varu. Do hrnce přidáme brambory a necháme cca 15 minut povařit. Na závěr přidáme česnek, majoránku a petrželku.
Přejeme dobrou chuť.
Produkt byl úspěšně přidán na nákupní lístek.