Moje Hruška, Bramboračka s hlívou ústřičnou

Aktuální leták 21. 9. - 27. 9. 2021

Bramboračka s hlívou ústřičnou

Do 30 min./ Pro 4 osoby / Snadné / Polévka/ Česká kuchyně

Suroviny:

2 ks mrkev

4 ks větších brambor

4 ks petržele

6 ks stroužků česneku

2 ks cibule

2 ks jarní cibulky

250 g hlívy ústřičné

150 g másla

1,2 l kuřecího vývaru

Drcený kmín

Majoránka

Velkolistá petržel

Sůl

Pepř

 

 

 

Postup:

Brambory, hlívu, zeleninu nakrájíme na kostičky. Stroužky česneku, petrželku nasekáme nadrobno. V hrnci rozehřejeme máslo a orestujeme mrkev a petržel. Když zezlátne přidáme cibuli a hlívu ústřičnou. Opět opečeme dozlatova, ochutíme drceným kmínem, osolíme a opepříme. Zalijeme vývarem a přivedeme k varu. Do hrnce přidáme brambory a necháme cca 15 minut povařit. Na závěr přidáme česnek, majoránku a petrželku.

Přejeme dobrou chuť.

×

Produkt byl úspěšně přidán na nákupní lístek.

Používáním tohoto webu souhlasíte s podmínkami ochrany osobních údajů.