Moje Hruška, Čokoládová pěna

Aktuální leták 2. 7. - 15. 7. 2024

Otevřít v PDF

Čokoládová pěna

Do 20 min./ Pro 4 osoby / Snadné / Dezert / Česká kuchyně

Suroviny:

200 g tmavé čokolády
3 ks vejce

1 PL krupicového cukru
250 ml smetany ke šlehání
2 PL griotky
 

Postup:

Čokoládu rozpustíme ve vodní lázni. Oddělíme žloutky a bílky. Žloutky ušleháme spolu s cukrem do nadýchané pěny a vmícháme ji k mírně zchladlé čokoládě. Smetanu ušleháme dotuha a přimícháme k základu. Nakonec vmícháme ušlehané bílky a alkohol. Vše opatrně promícháme a rozdělíme do sklenic. Necháme dobře vychladit. Přejeme dobrou chuť.

×

Produkt byl úspěšně přidán na nákupní lístek.