Moje Hruška, Dip s fetou a pečenými rajčaty

Aktuální leták 25. 6. - 1. 7. 2024

Otevřít v PDF

Dip s fetou a pečenými rajčaty

Do 30. min/ Pro 6 osob / Snadné / Předkrm / Řecká kuchyně

Suroviny:

 

500 g rajčat

250 g sýr Feta

150 g řecký jogurt

1 ks citrón

1 ks jarní cibulky

3 ks stroužky česneku

1 LŽ med

Oregano

Bazalka

Olivový olej

Sůl

Pepř

 

 

Postup:

Do pekáčku dáme rajčata, plátky česneku, jarní cibulku, oregano, bazalku, osolíme, opepříme a vše zalijeme olivovým olejem. Pečeme na 200 stupňů cca 30 minut. Mezitím si uděláme dip. Fetu nadrobíme do mixeru, přidáme jogurt, olivový olej, med, nastrouhanou kůru z citrónu, citrónovou šťávu, sůl, pepř a rozmixujeme dohladka. Dip servírujeme překrytý pečenými rajčat.

×

Produkt byl úspěšně přidán na nákupní lístek.