Do 30. min/ Pro 6 osob / Snadné / Předkrm / Řecká kuchyně
Suroviny:
500 g rajčat
250 g sýr Feta
150 g řecký jogurt
1 ks citrón
1 ks jarní cibulky
3 ks stroužky česneku
1 LŽ med
Oregano
Bazalka
Olivový olej
Sůl
Pepř
Postup:
Do pekáčku dáme rajčata, plátky česneku, jarní cibulku, oregano, bazalku, osolíme, opepříme a vše zalijeme olivovým olejem. Pečeme na 200 stupňů cca 30 minut. Mezitím si uděláme dip. Fetu nadrobíme do mixeru, přidáme jogurt, olivový olej, med, nastrouhanou kůru z citrónu, citrónovou šťávu, sůl, pepř a rozmixujeme dohladka. Dip servírujeme překrytý pečenými rajčat.
Produkt byl úspěšně přidán na nákupní lístek.