Do 30 min./ Pro 4 osoby / Snadné / Hlavní chod / Česká kuchyně
Domácí halušky se zelím a slaninou
Suroviny:
5 ks brambor
1 ks cibule
1 ks vejce
300 g polohrubé mouky
1 ks balení kysaného zelí
1 ks slaniny vcelku
Olej
Sůl
Pepř
Postup:
Brambory oloupeme a nastrouháme na struhadle. Do mísy k bramborám rozklepneme vajíčko, smícháme a zahustíme moukou. Slaninu nakrájíme na kostičky a osmažíme na pánvi. Nakrájenou cibuli necháme zesklovatět a spolu se zelím necháme podusit. Do hrnce dáme vařit vodu, kterou osolíme. Přes síto na halušky protlačíme těsto do vařící se vody. Halušky jsou hotové pokud plavou, pak je scedíme. Do hotových halušek přimícháme zelí a slaninu.
Přejeme dobrou chuť.
Produkt byl úspěšně přidán na nákupní lístek.