Do 60 min./ Pro 4 osoby / Snadné / Hlavní chod/ Česká kuchyně
Dýňové rizoto
Suroviny:
250 g kulatozrnné rýže
500 g dýně
1 l kuřecího vývaru
250 ml bílého vína
1 cibule
70 g másla
200 g parmazánu
sůl a pepř
petržel
V pánvi rozehřejte máslo, přihoďte cibuli a nechte ji 5 minut měknout.
Pak na ni vložte dýni a opékejte ji 10 minut. Poté přidejte rýži a víno a míchejte 2–3 minuty tak, aby se část vína odpařila.
Pak postupně (nejlépe po čtvrtlitrech) přilévejte horký vývar, míchejte a vařte 25–30 minut, dokud není rýže uvařená al dente (na skus).
Vmichejte parmazan a dle chuti mascarpone. Přejeme dobrou chuť.
Produkt byl úspěšně přidán na nákupní lístek.