Do 120 min./ Pro 6 osob / Snadné / Svačina/ Italská kuchyně
Suroviny:
500 g hladké mouky
500 ml horké vody
1 ČL soli
1 ks droždí
Olivový olej
Černé olivy
Rozmarýn
Hrubá sůl
Postup:
Mouky nasypeme do mísy a promícháme se lžičkou soli. Do půllitru nalijeme teplou vodu, přidáme droždí, 30 ml oleje a mícháme dokud se droždí nerozpustí. Do mouky nalijeme vodu s droždím a olejem a promícháme dokud nevznikne řidší těsto. Mísu vytřeme olejem a vložíme těsto, zakryjeme utěrkou a necháme vykynout. Na plech vyložený pečícím papírem vyklopíme těsto a rukama potřenýma olejem roztáhneme na placku silnou asi 2 cm. Posypeme bylinkami, olivami a hrubou solí. Prsty vše zatlačíme do těsta. Pečeme v předem vyhřáté troubě na 200 stupňů cca 30 minut. Přejeme dobrou chuť.
Produkt byl úspěšně přidán na nákupní lístek.