Do 30 min./ Pro 4 osoby / Snadné / Houby / Česká kuchyně
GULÁŠ Z HLÍVY ÚSTŘIČNÉ
Suroviny:
4 lžíce oleje
2 kusy cibule
2 stroužky česneku
500 gramů hlívy ústřičné
5 kusů brambor
2 lžíce rajského protlaku
1 litr zeleninového vývaru
Sůl a pepř, bobkový list a nové koření
Petrželku na ozdobení
Postup:
V hrnci rozpálíme na středním plamenu olej, osmažíme cibuli, česnek a přidáme hlívu ústřičnou. Chvilku restujeme, přidáme protlak, osolíme, opepříme a promícháme. Zalijeme vývarem, přidáme nové koření a bobkový list, brambory a dusíme pod pokličkou 15–20 minut doměkka. Ozdobíme petrželkou a můžeme podávat.
Přejeme dobrou chuť.
Produkt byl úspěšně přidán na nákupní lístek.