Moje Hruška, Hrk hrk buchta - recept z letáku

Aktuální leták 9. 4. - 15. 4. 2024

Otevřít v PDF

Hrk hrk buchta - recept z letáku

Do 30. min/ Pro 6 osob / Snadné / Dezert / Česká kuchyně

Suroviny:

Piškotový korpus:

200 g polohrubá mouka

200 g cukr moučka

10 LŽ vlažná voda

10 LŽ oleje

4 vejce

½ prášek do pečiva

 

Krém:

2 ks mandarinkový kompot

2 ks pudink vanilkový bez vaření

5 LŽ cukr moučka

2 ks smetana 30 %

Hořká čokoláda

 

Postup:

Žloutky si oddělíme od bílků, vyšleháme s cukrem a přidáme, olej, vodu, prášek do pečiva a mouku. Z bílků si vyšleháme sníh, který postupně vmícháme do těsta. Přelijeme na plech vyložený pečícím papírem a pečeme v předem předehřáté troubě na 180 stupňů, dokud těsto nezezlátne. Mezitím si připravíme krém. Do mísy dáme kompot i se šťávou, cukr, smetanu a pudink. Uzavřeme víkem a třepáme tak dlouho dokud není krém tuhý. Krém rozetřeme na vychladlý piškot a postrouháme čokoládou. Přejeme dobrou chuť.

 

×

Produkt byl úspěšně přidán na nákupní lístek.