Moje Hruška, Hruškový dort paní Věrky

Aktuální leták 15. 10. - 21. 10. 2024

Otevřít v PDF

Hruškový dort paní Věrky

Do 60 min./ Pro 6 osob / Snadné / Dezert / Česká kuchyně

Suroviny:

150 g cukr moučka

150 g polohrubá mouka

2 PL olej

2 PL voda

3 ks vejce

1 ks kypřící prášek

1 ks hruškový kompot

 

Krém

180 g máslo

250 g cukr moučka

500 g mascarpone

1 ks vanilkový lusk

1 ks citron

Postup:

Ušleháme vejce s cukrem, přidáme mouku, olej, vodu a kypřící prášek. Těsto nalijeme do vymazané formy na dort. Korpus pečeme v troubě cca na 180 stupňů, stačí zhruba 20 minut. Hotový piškot poznáme pomocí píchnutí špejlí, je-li čistá a suchá, je piškot hotový. Korpus na dort z této dávky je cca 2 cm vysoký.

Krém:

Vanilkový lusk rozkrojíme a špičkou nože vydlabeme dřeň. Z bio citronu nastrouháme kůru a vymačkáme šťávu. Mascarpone vyšleháme se změklým máslem, cukrem, 2 lžícemi citronové šťávy, citronovou kůrou a vanilkou. Šleháme do krásně krémovité konzistence. Lahodný krém z mascarpone uchováváme v chladu a používáme k plnění dortů. Korpus rozřežeme na 2 části, namažeme krémem a poklademe tenkými plátky hrušek. Vrchní část namažeme zbylým krémem a ozdobíme hruškami.

Přejeme dobrou chuť.

 

×

Produkt byl úspěšně přidán na nákupní lístek.