Do 60 min./ Pro 6 osob / Snadné / Dezert / Česká kuchyně
Suroviny:
150 g cukr moučka
150 g polohrubá mouka
2 PL olej
2 PL voda
3 ks vejce
1 ks kypřící prášek
1 ks hruškový kompot
Krém
180 g máslo
250 g cukr moučka
500 g mascarpone
1 ks vanilkový lusk
1 ks citron
Postup:
Ušleháme vejce s cukrem, přidáme mouku, olej, vodu a kypřící prášek. Těsto nalijeme do vymazané formy na dort. Korpus pečeme v troubě cca na 180 stupňů, stačí zhruba 20 minut. Hotový piškot poznáme pomocí píchnutí špejlí, je-li čistá a suchá, je piškot hotový. Korpus na dort z této dávky je cca 2 cm vysoký.
Krém:
Vanilkový lusk rozkrojíme a špičkou nože vydlabeme dřeň. Z bio citronu nastrouháme kůru a vymačkáme šťávu. Mascarpone vyšleháme se změklým máslem, cukrem, 2 lžícemi citronové šťávy, citronovou kůrou a vanilkou. Šleháme do krásně krémovité konzistence. Lahodný krém z mascarpone uchováváme v chladu a používáme k plnění dortů. Korpus rozřežeme na 2 části, namažeme krémem a poklademe tenkými plátky hrušek. Vrchní část namažeme zbylým krémem a ozdobíme hruškami.
Přejeme dobrou chuť.
Produkt byl úspěšně přidán na nákupní lístek.