Moje Hruška, Játrová paštika se smetanou

Aktuální leták 24. 11. - 30. 11. 2020

Játrová paštika se smetanou

Do 30 min./ Pro 4 osoby / Snadné/ Maso / Česká kuchyně

átrová paštika se smetanou

Suroviny:

500 g kuřecích jater

200 g máslo

1 ks cibule

2 stroužky česneku

100 ml bílého vína

200 ml smetany 30%

4 ks hřebíčku

větší špetka muškátového oříšku

tymián

sůl

pepř

Postup:

Játra očistíme od žilek a nakrájíme na cca 1,5 cm kousky. Ve velké pánvi rozehřejeme máslo a přidáme na kostičky nakrájenou cibuli, česnek a necháme zpěnit. V mícháme játra a lístky tymiánu s kořením, osolíme a opepříme. Až budou játra krásně zlatohnědé, přilijeme bílé víno a počkáme, až se vyvaří zpět na tuk.  Když přivoníme, neměli bychom cítit žádný alkohol. Nakonec přilijeme smetanu, promícháme a stáhneme z ohně. Směs rozmixujeme do hladka. Plníme do čistých sklenic. Vložíme do lednice ztuhnout. Dle chuti podáváme s brusinkami nebo nakládanými okurkami. Přejeme dobrou chuť!

×

Produkt byl úspěšně přidán na nákupní lístek.

Používáním tohoto webu souhlasíte s podmínkami ochrany osobních údajů.