Do 30 min./ Pro 4 osoby / Snadné/ Maso / Česká kuchyně
átrová paštika se smetanou
Suroviny:
500 g kuřecích jater
200 g máslo
1 ks cibule
2 stroužky česneku
100 ml bílého vína
200 ml smetany 30%
4 ks hřebíčku
větší špetka muškátového oříšku
tymián
sůl
pepř
Postup:
Játra očistíme od žilek a nakrájíme na cca 1,5 cm kousky. Ve velké pánvi rozehřejeme máslo a přidáme na kostičky nakrájenou cibuli, česnek a necháme zpěnit. V mícháme játra a lístky tymiánu s kořením, osolíme a opepříme. Až budou játra krásně zlatohnědé, přilijeme bílé víno a počkáme, až se vyvaří zpět na tuk. Když přivoníme, neměli bychom cítit žádný alkohol. Nakonec přilijeme smetanu, promícháme a stáhneme z ohně. Směs rozmixujeme do hladka. Plníme do čistých sklenic. Vložíme do lednice ztuhnout. Dle chuti podáváme s brusinkami nebo nakládanými okurkami. Přejeme dobrou chuť!
Produkt byl úspěšně přidán na nákupní lístek.