Moje Hruška, Karlovarský knedlík

Aktuální leták 1. 12. - 7. 12. 2020

Karlovarský knedlík

Do 30 min./ Pro 4 osoby / Snadné / Příloha / Česká kuchyně

Karlovarský knedlík

Suroviny:

20 rohlíků (den starých)

5 vajec

500 ml mléka

100 g másla

Sůl

Pepř

1 svazek velkolisté petržele

Postup:

Rohlíky nakrájíme na kostičky a dáme do mísy. Osolíme, opepříme, přidáme nasekanou petrželku, pokropíme mlékem a necháme vsáknout. Žloutky oddělíme od bílků. Žloutky smícháme s rozpuštěným máslem a z bílků ušleháme pevný sníh. K rohlíkům přidáme máslo se žloutky, sníh z bílků a vše smícháme do vláčné hmoty. Na vál položíme potravinářskou fólii a dáme na ni knedlíkovou hmotu a pořádně zabalíme. Do vroucí vody vložíme knedlíky, které vaříme cca 25 minut. Vybalíme z fólie a necháme chvíli stát. Nakrájíme nožem a můžeme podávat.

Dobrou chuť!

×

Produkt byl úspěšně přidán na nákupní lístek.

Používáním tohoto webu souhlasíte s podmínkami ochrany osobních údajů.