Do 30 min./ Pro 4 osoby / Snadné / Příloha / Česká kuchyně
Karlovarský knedlík
Suroviny:
20 rohlíků (den starých)
5 vajec
500 ml mléka
100 g másla
Sůl
Pepř
1 svazek velkolisté petržele
Postup:
Rohlíky nakrájíme na kostičky a dáme do mísy. Osolíme, opepříme, přidáme nasekanou petrželku, pokropíme mlékem a necháme vsáknout. Žloutky oddělíme od bílků. Žloutky smícháme s rozpuštěným máslem a z bílků ušleháme pevný sníh. K rohlíkům přidáme máslo se žloutky, sníh z bílků a vše smícháme do vláčné hmoty. Na vál položíme potravinářskou fólii a dáme na ni knedlíkovou hmotu a pořádně zabalíme. Do vroucí vody vložíme knedlíky, které vaříme cca 25 minut. Vybalíme z fólie a necháme chvíli stát. Nakrájíme nožem a můžeme podávat.
Dobrou chuť!
Produkt byl úspěšně přidán na nákupní lístek.