Do 30. min/ Pro 6 osob / Snadné / Polévka / Česká kuchyně
Suroviny:
1 ks květáku
1 ks cibule
100 g másla
3 ks brambor
1 l zeleninového vývaru
1 ks jarní cibulka
2 ks bobkového listu
1 LŽ drceného kmínu
200 ml smetany ke šlehání
Špetka muškátového oříšku
Petrželová nať
Sůl
Pepř
Postup:
Do hrnce dáme máslo a orestujeme nadrobno nakrájenou cibuli. Přidáme na kostičky nakrájené brambory a květák. Chvíli restujeme. Zalijeme vývarem, přidáme bobkový list, špetku muškátového oříšku, kmín, sůl a pepř. Vaříme do změknutí zeleniny. Vyndáme bobkový list a vše důkladně rozmixujeme. Vmícháme smetanu a přidáme petrželovou nať. Krátce povaříme, dochutíme solí a pepřem. Přejeme dobrou chuť.
Produkt byl úspěšně přidán na nákupní lístek.