Moje Hruška, Květákový krém - recept z letáku

Aktuální leták 2. 7. - 15. 7. 2024

Otevřít v PDF

Květákový krém - recept z letáku

Do 30. min/ Pro 6 osob / Snadné / Polévka / Česká kuchyně

Suroviny:

 

1 ks květáku

1 ks cibule

100 g másla

3 ks brambor

1 l zeleninového vývaru

1 ks jarní cibulka

2 ks bobkového listu

1 LŽ drceného kmínu

200 ml smetany ke šlehání

Špetka muškátového oříšku

Petrželová nať

Sůl

Pepř

 

 

Postup:

Do hrnce dáme máslo a orestujeme nadrobno nakrájenou cibuli. Přidáme na kostičky nakrájené brambory a květák. Chvíli restujeme. Zalijeme vývarem, přidáme bobkový list, špetku muškátového oříšku, kmín, sůl a pepř. Vaříme do změknutí zeleniny. Vyndáme bobkový list a vše důkladně rozmixujeme. Vmícháme smetanu a přidáme petrželovou nať. Krátce povaříme, dochutíme solí a pepřem. Přejeme dobrou chuť.

×

Produkt byl úspěšně přidán na nákupní lístek.