Do 30 min./ Pro 6 osob / Snadné /Oběd /Italská kuchyně
Minestrone
Suroviny:
250 g drcených rajčat v konzervě
150 g anglické slaniny
250 g fazolí v tomatu
2 mrkve
2 petržele
čtvrtina kapusty
cibule
4 stroužky česneku
60 g drobných těstovin
1,5 l vývaru
parmezán
sůl, pepř
Postup:
Slaninu nakrájíme na drobné kostičky. Na pánvi rozehřejeme olej a přidáme nakrájenou slaninu, kterou krátce orestujeme. Cibuli, česnek, mrkev a petržel nakrájíme na kostičky. Zeleninu přidáme ke slanině, osolíme a opepříme. Zvýšíme žár a mícháme, dokud zelenina trochu nezměkne a místy se neopeče dozlatova. Zalijeme drcenými rajčaty, fazolemi a 1,5 litrem vody a přivedeme k varu. Přidáme kapustu zbavenou vnějších zavadlých listů a košťálu a nakrájenou na tenké nudličky. Ve stejnou dobu přidáme i těstoviny. Vaříme, dokud těstoviny nezměknou. Na závěr dochutíme parmezánem, pepřem a solí.