do 20 min./ Pro 4 osoby / Snadné/ Sýr / Česká kuchyně
Nakládaný hermelín
Suroviny:
4 kusy hermelínu (v akci za 21,90)
300 ml slunečnicového oleje
10 stroužků česneku
4 kusy cibule
4 ks beraních rohů
2 ks feferonky
1 lžička oregana
1 lžička červené mleté papriky
1 lžička drceného kmínu
Postup:
Všechny hermelíny rozpůlíme podélně. Připravíme si česnekovou pastu a cibuli nakrájíme na kolečka. Vnitřky sýru potřeme česnekem a přidáme cibuli. Hojně posypeme červenou paprikou, oreganem, drceným kmínem, posolíme a popepříme. Potom hermelíny přiklopíme a trochu zmáčkneme, aby se ve sklenici nerozpojily. Vhodnou nádobu, ve které budou hermelíny zrát, naplníme nakrájenou cibuli, feferonkou a prokládáme sýrem. Takto opakujeme, dokud není sklenice naplněna spolu s ostatními ingrediencemi. Zalijeme olejem a uložíme na tmavé místo pokojové teploty. Po dvou týdnech můžeme ochutnat, jsou-li zralé, skladujeme je v ledničce. Nejlepší nakládané hermelíny se doporučují podávat s čerstvým chlebem a vychlazeným pivem.
Produkt byl úspěšně přidán na nákupní lístek.