Do 60 min./ Pro 4 osoby / Snadné / Hlavní chod/ Česká kuchyně
Suroviny:
1 kg krkovičky
6 ks brambor
300 g zmraženého špenátu
2 ks cibule
6 ks stroužků česneku
150 g anglické slaniny
100 g tvrdého sýru
2 ks vajec
Olivový olej
Sůl
Pepř
Postup:
Brambory nakrájíme na kolečka. Cibuli, česnek a anglickou nakrájíme na drobné kousky. Krkovičku nakrájíme na plátky, osolíme a opepříme. V pánvi rozehřejeme olej a krkovičku zprudka orestujeme. Vložíme do zapékací mísy i s výpekem, přidáme cibuli, špenát, česnek a nakonec přidáme brambory, vše osolíme a opepříme. Pečeme v předem vyhřáté troubě na 190 stupňů cca 1 hodinu. Přidáme anglickou slaninu. Sýr nastrouháme na struhadle, přidáme vejce, osolíme a opepříme. Nakonec touto směsí zalijeme krkovičku a dopékáme cca 5 minut. Přejeme dobrou chuť.
Produkt byl úspěšně přidán na nákupní lístek.