Do 50 min./ Pro 6 osob / Snadné / Dezert / Česká republika
Suroviny:
na těsto:
350 g hladké mouky
125 g cukru moučka
1 ks kůra z celého pomeranče
2 ks vajec
2 PL perníkového koření
60 g změklého másla
60 g medu
6 g jedlé sody
2 g soli
na polevu:
200 g cukru moučka
75 g bílků (2 vejce)
Postup:
Vejce, med a cukr vyšleháme do pevné hmoty. Přidáme všechny zbývající ingredience a vypracujte hladké těsto. Vypracované těsto dáme přes noc odpočinou do lednice, zabalené do fólie. Druhý den z těsta vykrájíme dílky, každý o hmotnosti cca 20 g, a vytvoříme z nich malé kuličky. Kuličky dáme na plech s pečicím papírem. Pečeme ve vyhřáté troubě na 160 °C, asi 20-25 minut, dozlatova.
Bílky s cukrem vymícháme dohladka. Vychladlé perníčky namáčíme do bílkové polevy a necháme okapat na mřížce. Přejeme dobrou chuť.
Produkt byl úspěšně přidán na nákupní lístek.