Do 30 min./ Pro 4 osoby / Snadné/ Svačina / Česká kuchyně
Pikantní utopenci
Suroviny:
1 kg špekáčků
1 kg cibule
1 kg sterilizované zelí
6 ks sterilizovaných okurek
3 lžíce dijonské hořčice
3 ks feferonek
1 balení nálevu na okurky
Postup:
Špekáčky oloupeme, podélně je rozřízneme, ale nedokrojíme (musí zůstat spojené). Cibuli překrojíme napůl a pak na půlobloučky. Okurky nakrájíme na tenké plátky. Špekáčky potřeme hořčicí. Pak sem vložíme cibuli, plátek okurky a kolečko feferonky a uzavřeme. Do skleněné láhve vrstvíme sterilizované zelí, cibuli a špekáčky. Tento postup opakujeme, dokud není láhev naplněná. Nálev připravíme dle návodu na balení, necháme vychladnout a zalijeme utopence. Láhev uzavřeme a necháme alespoň týden v lednici.
Přejeme dobrou chuť
Produkt byl úspěšně přidán na nákupní lístek.