do 30 min./ Pro 4 osoby / Snadné/ Polévka / Česká kuchyně
Pórková polévka
Suroviny:
2 ks bílé části pórku (v akci za 21,90 Kč/kg)
400 g brambor
2 ks cibule
40 g másla
1,2 l kuřecího vývaru
250 ml smetany
sůl
pepř
Postup:
V hrnci na středním ohni rozehřejeme máslo a na něm necháme krátce zesklovatět cibuli a pórek. Přidáme na kostičky nakrájené brambory a 2 minuty mícháme. To vše zalijeme vývarem, osolíme, opepříme a co nejrychleji přivedeme k varu. Stáhneme oheň a vaříme tak dlouho, dokud nejsou brambory měkké. Poté vše rozmixujeme a zjemníme smetanou. Dle chuti opepříme a osolíme. Při podávání ozdobíme nasekanou pažitkou.
Tip Hrušky:
K polévce můžeme podávat osmažené krutony, které uděláme z toastového chleba.
Produkt byl úspěšně přidán na nákupní lístek.