Moje Hruška, Pražský bramborový salát

Aktuální leták 20. 2. - 26. 2. 2024

Otevřít v PDF

Pražský bramborový salát

Do 20 min./ Pro 4 osoby / Příloha / Česká kuchyně

Suroviny:

1 kg brambor typu A

100 g cibule

150 g kyselé okurky

3 PL octu

2 PL cukru

2 PL řepkového oleje

2 PL pitné vody

Sůl

Pepř

 

Postup:

Brambory uvaříme ve slupce, oloupeme a necháme prochladnout. Studené brambory překrájíme na plátky. Cibuli oloupeme a nakrájíme najemno, okurky nakrájíme na slabé plátky. Vše dáme do mísy, osolíme, opepříme, přidáme olej, ocet, cukr, vodu a zlehka promícháme tak, aby brambory zůstaly v plátcích. Dáme vychladnout do lednice. Salát podáváme jako přílohu. Přejeme dobrou chuť.

×

Produkt byl úspěšně přidán na nákupní lístek.