Do 75 min./ Pro 4 osoby / Snadné / Oběd / Česká kuchyně
Suroviny:
6 ks cibule
6 ks brambor
300 g slanina (anglická blok)
400 g Vepřové maso (nejlíp krkovice + kýta)
Paprika sladká
Kmín
Sůl
Olej
Pepř
Špejle
Postup:
Cibuli a oloupané brambory nakrájíme na kolečka, maso a slaninu na kostky.
Brambory osolíme a okmínujeme, zakápneme olejem. Maso osolíme, opepříme a okořeníme paprikou, zakápneme olejem.
Napichujeme na špejli: brambor, cibule, maso, slanina.
Naskládáme na pekáč, ještě jemně zakápneme olejem
Přikryté pečeme cca 1 hodinu (horkovzduch cca 200 st.), pak dopékáme "na barvu" odkryté cca 15 min.
Přejeme dobrou chuť.
Produkt byl úspěšně přidán na nákupní lístek.