Moje Hruška, Rybí filé s mrkvovým perkeltem

Aktuální leták 16. 4. - 22. 4. 2024

Otevřít v PDF

Rybí filé s mrkvovým perkeltem

Rybí filé s mrkvovým perkeltem

do 30 min./ Pro 4 osoby / Snadné/ Ryby / Česká kuchyně

Rybí filé

Suroviny:

4 filety tresky 

100 g másla 
Hladká mouka
Citrón 
Čerstvě mletý pepř 
Sůl
Olivový olej

 

Postup: Filety rozmrazíme. Každou porci z obou stran osolíme a opepříme, pokapeme citrónem a jen velmi lehce pokapeme olivovým olejem. Rozehřejeme troubu na 180 stupňů. Plech vyložíme   pečícím papírem, na který naskládáme jednotlivé porce filety, které velmi opatrně a minimálně poprášíme hladkou moukou. Na každou porci položíme kousek másla. Jelikož filety jsou bez kůže, není nutno porce při pečení obracet. Pečeme 20 minut.

 

Mrkvový perkelt

Suroviny:

1 kg mrkve 
3 cibule
Sójová omáčka
Mletý kmín
Pepř
Sůl
Olivový olej

Postup: Na pánvi zahřejeme a osolíme olivový olej. Cibuli nakrájenou na tenké proužky necháme zesklovatět. Očištěnou mrkev nakrájíme na kolečka, přidáme ji na cibuli a chvíli společně mícháme. Přidáme koření - mletý kmín, pepř, 2-3 lžíce sójové omáčky. Chvilku za stálého míchání smažíme. Zalijeme asi 2 dl vody a dusíme pod pokličkou do měkka, ke konci odklopíme a mícháme, dokud se úplně neodpaří voda a nezůstane jen takový jemný povlak. 

Tip Hrušky: Že je rybu potřeba nejen dobře připravit, ale také řádně zapít, to se ví. My vám doporučujeme víno Chardonnay Curriculum Collection 0,75l.

×

Produkt byl úspěšně přidán na nákupní lístek.