do 30 min./ Pro 4 osoby / Snadné/ Ryby / Česká kuchyně
Suroviny:
100 g másla
Hladká mouka
Citrón
Čerstvě mletý pepř
Sůl
Olivový olej
Postup: Filety rozmrazíme. Každou porci z obou stran osolíme a opepříme, pokapeme citrónem a jen velmi lehce pokapeme olivovým olejem. Rozehřejeme troubu na 180 stupňů. Plech vyložíme pečícím papírem, na který naskládáme jednotlivé porce filety, které velmi opatrně a minimálně poprášíme hladkou moukou. Na každou porci položíme kousek másla. Jelikož filety jsou bez kůže, není nutno porce při pečení obracet. Pečeme 20 minut.
Suroviny:
1 kg mrkve
3 cibule
Sójová omáčka
Mletý kmín
Pepř
Sůl
Olivový olej
Postup: Na pánvi zahřejeme a osolíme olivový olej. Cibuli nakrájenou na tenké proužky necháme zesklovatět. Očištěnou mrkev nakrájíme na kolečka, přidáme ji na cibuli a chvíli společně mícháme. Přidáme koření - mletý kmín, pepř, 2-3 lžíce sójové omáčky. Chvilku za stálého míchání smažíme. Zalijeme asi 2 dl vody a dusíme pod pokličkou do měkka, ke konci odklopíme a mícháme, dokud se úplně neodpaří voda a nezůstane jen takový jemný povlak.
Tip Hrušky: Že je rybu potřeba nejen dobře připravit, ale také řádně zapít, to se ví. My vám doporučujeme víno Chardonnay Curriculum Collection 0,75l.
Produkt byl úspěšně přidán na nákupní lístek.