Moje Hruška, Salát z Nice

Aktuální leták 23. 4. - 29. 4. 2024

Otevřít v PDF

Salát z Nice

Do 20 min./ Pro 4 osoby / Snadné / Francouzská kuchyně

Salát z Nice

Suroviny:

500 g malých brambor

200 g zelených fazolek

6 ks cherry rajčátka

1 ks konzerva z tuňáka

1 ks vejce

1 ks římský salát

Jarní cibulka

Černé olivy

Salátový dresink

Olivový olej

Dijonská hořčice

Med

Citron

Stroužek česneku

sůl

pepř

Postup:

Brambory uvaříme ve slupce do měkka. Vejce natvrdo. Fazolky krátce uvaříme cca 2 min. a hned schladíme studenou vodou. Všechnu zeleninu nakrájíme na menší kousky. Vejce na čtvrtiny. Do mísy natrháme římský salát a postupně přidáme brambory, fazolky, rajčata, tuňáka, olivy, jarní cibulku, vejce a zalijeme dresinkem, který si připravíme tak, že smícháme do hladka 4 lžíce olivového oleje, lžíci medu, lžíci hořčice, šťávu z citronu, jeden najemno nakrájený stroužek česneku a vše osolíme a opepříme. Podáváme s bílým pečivem. Přejeme dobrou chuť.

×

Produkt byl úspěšně přidán na nákupní lístek.