Do 20 min./ Pro 4 osoby / Snadné / Francouzská kuchyně
Salát z Nice
Suroviny:
500 g malých brambor
200 g zelených fazolek
6 ks cherry rajčátka
1 ks konzerva z tuňáka
1 ks vejce
1 ks římský salát
Jarní cibulka
Černé olivy
Salátový dresink
Olivový olej
Dijonská hořčice
Med
Citron
Stroužek česneku
sůl
pepř
Postup:
Brambory uvaříme ve slupce do měkka. Vejce natvrdo. Fazolky krátce uvaříme cca 2 min. a hned schladíme studenou vodou. Všechnu zeleninu nakrájíme na menší kousky. Vejce na čtvrtiny. Do mísy natrháme římský salát a postupně přidáme brambory, fazolky, rajčata, tuňáka, olivy, jarní cibulku, vejce a zalijeme dresinkem, který si připravíme tak, že smícháme do hladka 4 lžíce olivového oleje, lžíci medu, lžíci hořčice, šťávu z citronu, jeden najemno nakrájený stroužek česneku a vše osolíme a opepříme. Podáváme s bílým pečivem. Přejeme dobrou chuť.
Produkt byl úspěšně přidán na nákupní lístek.