Do 40 min./ Pro 4 osoby / Snadné / Hlavní jídlo / Česká kuchyně
Suroviny:
300 g ovesné vločky
200 g žampiony
2 ks šalotka
2 ks stroužků česneku
100 g strouhaného sýra
2 LŽ sušený rozmarýn
2 PL olivový olej
2 ks vejce
1 LŽ ocet
Sůl
Pepř
Postup:
V hrnci přivedeme k varu 600 ml vody a přisypeme vločky, které vaříme doměkka. V pánvi na olivovém oleji osmahneme šalotku, česnek, nakrájené žampiony, rozmarýn, posolíme a opepříme. Přidáme ovesné vločky, nastrouhaný sýr a zamícháme. V hrnci přivedeme k varu půl litru osolené vody, přidáme ocet a snížíme plamen, aby voda nebublala. Vejce rozklepneme do naběračky a ponoříme na 4 minuty do vody. Zastřené vejce podáváme se směsí vloček a žampionů. Přejeme dobrou chuť.
Produkt byl úspěšně přidán na nákupní lístek.