Moje Hruška, Strouhaný koláč - recept z letáku

Aktuální leták 20. 2. - 26. 2. 2024

Otevřít v PDF

Strouhaný koláč - recept z letáku

Do 100 min./ Pro 6 osob / Snadné / Dezert / Česká kuchyně

Suroviny:

400 g hladké mouky

150 g moučkového cukru

250 g změklého másla

2 žloutky

1 ks prášek do pečiva

4 LŽ kakaa

Máslo a hrubá mouka na vymazání plechu

NÁPLŇ:

750 g měkkého tvarohu

150 g moučkového cukru

1 ks vanilkového pudinku

4 ks vajec

Špetka soli

 

Postup:

Máslo, žloutky a cukr ušleháme do pěny, přidáme prášek do pečiva, hladkou mouku a kakao. Vypracujeme těsto, které rozdělíme na dva kusy, zabalíme a dáme cca na hodinu do mrazáku. Náplň připravíme tak, že oddělíme bílky od žloutků. Z bílků a špetky soli ušleháme sníh. Žloutky vmícháme do tvarohu, přidáme cukr, pudink a nakonec sníh. Plech vymažeme máslem a vysypeme hrubou moukou. Ztuhlé těsto nastrouháme a rovnoměrně rozprostřeme na plech, přidáme náplň a na ni znovu nastrouháme zbylé těsto. Pečeme cca 40 min v předem vyhřáté troubě na 180 stupňů.

Přejeme dobrou chuť.

×

Produkt byl úspěšně přidán na nákupní lístek.