Do 1 hod./ Pro 4 osoby / Snadné / Hlavní chod / Česká kuchyně
Svíčková omáčka z tlakového hrnce
Suroviny:
700 g hovězího masa
3 lžíce sádla
3 kusy petržele
3 kusy mrkve
1 kus řapíkatého celeru
1 kus cibule
1 sklenička Halali směs pod svíčkovou
1 kelímek smetany ke šlehání
5 ks nového koření
4 kusy bobkového listu
Citron
Cukr
Sůl
Pepř
Postup:
Maso omyjeme a veškerou zeleninu nakrájíme na kostičky. V tlakovém hrnci rozehřejeme sádlo a vložíme osolené a opepřené maso, které zprudka orestujeme. Maso vytáhneme a do výpeku vložíme veškerou zeleninu a koření, které krátce podusíme. Maso vložíme k zelenině zpět do hrnce, osolíme, opepříme, přidáme skleničku Halali a zalijeme vodou. Tlakový hrnec uzavřeme a vaříme cca 1 hodinu. Pak maso vyndáme z hrnce a zeleninu rozmixujeme (nezapomeneme vyndat koření). Přidáme smetanu a krátce povaříme. Dochutíme cukrem a šťávou z citronu. Podáváme nejlépe s karlovarským knedlíkem.
Přejeme dobrou chuť !
Produkt byl úspěšně přidán na nákupní lístek.