Do 40 min./ Pro 6 osob / Snadné / Dezert / Americká kuchyně
Suroviny:
300 g hladké mouky
130 g moučkového cukru
130 g změklého másla
1 ks vejce
1 lžička skořice
1 lžíce vanilkového cukru
½ strouhané kůry z citronu
Poleva:
1 bílek
1 lžička citronové šťávy
150 g moučkového cukru
Balení bonbonů marshmallow
Balení bonbonu vexta
Tyčinky
Cukrové perličky
Postup:
Z hladké mouky, vajíčka, másla, cukrů, citronové kůry a skořice vypracujeme hladké těsto, které zabalíme do potravinové folie a dáme do lednice na cca 1 hodinu. Z těsta vyválíme placku silnou asi 4 mm a skleničkou vykrajujeme kolečka. Dáme na plech vyloženým pečícím papírem a pečeme na 180 stupňů dorůžova.
Polevu si připravíme tak, že vyšleháme cukr s bílkem a citronovou šťávou. Bonbon marshmallow propíchneme tyčinkou, aby připomínala ruce. Cukrové perličky použijeme, jako oči. Na vychladlé sušenky, cukrovou polevou vytvoříme tající sníh a do něj položíme připraveného sněhuláka z marshmallow. Pomocí cukrové polevy přilepíme sněhulákům čepice z bonbonů vexta a necháme zaschnout. Přejeme dobrou chuť.
Produkt byl úspěšně přidán na nákupní lístek.