Moje Hruška, Tající sněhulák

Aktuální leták 30. 11. - 6. 12. 2021

Tající sněhulák

Do 40 min./ Pro 6 osob / Snadné / Dezert / Americká kuchyně

Suroviny:

300 g hladké mouky

130 g moučkového cukru

130 g změklého másla

1 ks vejce

1 lžička skořice

1 lžíce vanilkového cukru

½ strouhané kůry z citronu

 

Poleva:

 

1 bílek

1 lžička citronové šťávy

150 g moučkového cukru

Balení bonbonů marshmallow

Balení bonbonu vexta

Tyčinky

Cukrové perličky

 

 

 

Postup:

Z hladké mouky, vajíčka, másla, cukrů, citronové kůry a skořice vypracujeme hladké těsto, které zabalíme do potravinové folie a dáme do lednice na cca 1 hodinu. Z těsta vyválíme placku silnou asi 4 mm a skleničkou vykrajujeme kolečka. Dáme na plech vyloženým pečícím papírem a pečeme na 180 stupňů dorůžova.

Polevu si připravíme tak, že vyšleháme cukr s bílkem a citronovou šťávou. Bonbon marshmallow propíchneme tyčinkou, aby připomínala ruce. Cukrové perličky použijeme, jako oči.  Na vychladlé sušenky, cukrovou polevou vytvoříme tající sníh a do něj položíme připraveného sněhuláka z marshmallow. Pomocí cukrové polevy přilepíme sněhulákům čepice z bonbonů vexta a necháme zaschnout. Přejeme dobrou chuť.

×

Produkt byl úspěšně přidán na nákupní lístek.

Používáním tohoto webu souhlasíte s podmínkami ochrany osobních údajů.