Moje Hruška, Treska po švédsku

Aktuální leták 3. 12. - 9. 12. 2024

Otevřít v PDF

Treska po švédsku

Do 35 min./ Pro 4 osoby / Snadné / Hlavní chod / Švédská kuchyně

Suroviny:

500 g tresky

1 ks cibule

4 ks mrkve

1 ks pórku

200 g tvrdého sýru

400 ml kysané smetany

Olivový olej

Petržel

Pažitka

Sůl

Pepř

Postup:

Mrkev a pórek nakrájíme na kolečka, cibuli na drobné kostičky. Troubu předehřejeme na 200 stupňů. Do pánve dáme olej a zeleninu orestujeme, osolíme a opepříme. Tresku nakrájíme na kousky osolíme a opepříme. Do zapékací mísy dáme připravenou zeleninu a na tento základ dáme tresku. Vložíme do trouby a pečeme cca 15 min. Mezitím vmícháme do kysané smetany nastrouhaný sýr, petržel, pažitku, osolíme a opepříme. Takto připravenou směsí zalijeme celou tresku a pečeme dalších 15 minut. Přejeme dobrou chuť.

×

Produkt byl úspěšně přidán na nákupní lístek.