do 20 min./ Pro 4 osoby / Snadné/ Dezert / Česká kuchyně
Trhanec
Suroviny:
250 g hladké mouky
4 vejce (bílky a žloutky zvlášť)
500 ml mléka
100 g másla + 30 g na pečení
100 g cukr krupice
·60 g rozinek
·2 lžíce rumu
·Špetka soli
·Sušená kůra z citrônu
·Skořice
·Džem nebo jablečné pyré
·Moučkový cukr na posypání
Postup:
Nejprve si naložíme rozinky do rumu a necháme je odležet.
Nachystáme si dvě mísy, do jedné oddělíme žloutky a do druhé bílky. Do žloutků přidáme citronovou kůru, cukr a mléko. Źloiutky rozmixujeme a vmícháme hladkou mouku.
Do bílků přidáme špetku soli, vyšleháme sníh a smícháme obě misky dohromady.
Na pánvi rozehřejme máslo, nalijeme 2 cm vrstvu těsta, posypeme rozinkami, osmažíme z obou stran. Rozdělíme na menší kousky, posypeme cukrem a skořicí. Promícháme a dosmažíme.
Přejeme dobrou chuť!
Produkt byl úspěšně přidán na nákupní lístek.