Moje Hruška, Trhanec

Aktuální leták 15. 10. - 21. 10. 2024

Otevřít v PDF

Trhanec

do 20 min./ Pro 4 osoby / Snadné/ Dezert / Česká kuchyně

 

Trhanec

Suroviny:

250 g hladké mouky

4 vejce (bílky a žloutky zvlášť)

500 ml mléka

100 g másla + 30 g na pečení

100 g  cukr krupice 

·60 g rozinek

·2 lžíce rumu

·Špetka soli

·Sušená kůra z citrônu

·Skořice

·Džem nebo jablečné pyré

·Moučkový cukr na posypání

 

Postup:

Nejprve si naložíme rozinky do rumu a necháme je odležet.

Nachystáme si dvě mísy, do jedné oddělíme žloutky a do druhé bílky. Do žloutků přidáme citronovou kůru, cukr a mléko. Źloiutky rozmixujeme a vmícháme hladkou mouku.

Do bílků přidáme špetku soli, vyšleháme sníh a smícháme obě misky dohromady.

Na pánvi rozehřejme máslo, nalijeme 2 cm vrstvu těsta, posypeme rozinkami, osmažíme z obou stran. Rozdělíme na menší kousky, posypeme cukrem a skořicí. Promícháme a dosmažíme.

Přejeme dobrou chuť!

 

×

Produkt byl úspěšně přidán na nákupní lístek.