Moje Hruška, Velikonoční nádivka

Aktuální leták 16. 4. - 22. 4. 2024

Otevřít v PDF

Velikonoční nádivka

Do 20 min./ Pro 4 osoby / Snadné / Hlavní jídlo / Česká kuchyně

Velikonoční nádivka

Suroviny:

300 g uzeného masa

5 ks starších rohlíků

4 ks vejce

2 ks cibule

2 dcl mléka

Sádlo

Muškátový oříšek

Hladkolistá petržel

Sůl

Pepř

Postup:

Rohlíky nakrájíme na kostičky a namočíme v mléku. Cibuli a uzené maso nakrájíme najemno a orestujeme na sádle. Směs dáme vychladit. Oddělíme žloutky od bílků. Z bílků vyšleháme sníh a vmícháme k rohlíkům spolu se směsí uzeného masa. Osolíme, opepříme, přidáme nasekanou petržel, nastrouhaný oříšek a důkladně promícháme. Dáme do předem vymazané pečící formy a pečeme na 160 stupňů cca 30 minut. Přejeme dobrou chuť.

×

Produkt byl úspěšně přidán na nákupní lístek.