Do 40 min./ Pro 4 osoby / Snadné / Příloha / Česká kuchyně
Suroviny:
1 kg brambor na salát
2 ks šalotky
1 ks červená cibule
200 ml hovězího vývaru
1 PL moučkového cukru
2 PL vinného octa
2 PL jablečného octa
5 PL slunečnicového oleje
Sůl
Pepř
Postup:
Brambory uvaříme ve slupce v osolené vodě. Horké oloupeme a nakrájíme na silnější plátky. V hrnci přivedeme k varu hovězí vývar, cukr, ocet, sůl a pepř. Zamícháme, přidáme šalotku a červenou cibuli nakrájenou najemno. Nálev nalejeme na brambory a opatrně promícháme. Přidáme olej a salát dáme vychladnout ideálně přes noc. Přejeme dobrou chuť.
Produkt byl úspěšně přidán na nákupní lístek.