Moje Hruška, Vídeňský bramborový salát - recept z letáku

Aktuální leták 28. 5. - 3. 6. 2024

Otevřít v PDF

Vídeňský bramborový salát - recept z letáku

Do 40 min./ Pro 4 osoby / Snadné / Příloha / Česká kuchyně

Suroviny:

1 kg brambor na salát

2 ks šalotky

1 ks červená cibule

200 ml hovězího vývaru

1 PL moučkového cukru

2 PL vinného octa

2 PL jablečného octa

5 PL slunečnicového oleje

Sůl

Pepř

Postup:

Brambory uvaříme ve slupce v osolené vodě. Horké oloupeme a nakrájíme na silnější plátky. V hrnci přivedeme k varu hovězí vývar, cukr, ocet, sůl a pepř. Zamícháme, přidáme šalotku a červenou cibuli nakrájenou najemno. Nálev nalejeme na brambory a opatrně promícháme. Přidáme olej a salát dáme vychladnout ideálně přes noc. Přejeme dobrou chuť.

×

Produkt byl úspěšně přidán na nákupní lístek.