Moje Hruška, Vietnamský salát s hovězím masem

Aktuální leták 24. 11. - 30. 11. 2020

Vietnamský salát s hovězím masem

Do 30 min./ Pro 4 osoby / Snadné / Salát / Vietnamská kuchyně

Vietnamský salát s hovězím masem

Suroviny:

500 g hovězí zadní

300 g rýžových nudlí

3 lžíce rybí omáčky

3 stroužky česneku

1 ks ledového salátu

2 mrkve

4 lžíce mungo klíčků

1 ks okurky

1 ks jarní cibulky

4 lžíce sušené cibulky

4 lžíce drcených arašidů

koriandr

Na omáčku:

300 ml horké vody

100 g bílého cukru

120 ml jablečného octu

100 ml rybí omáčky

2 stroužky česneku

1 ks chilli paprička

Postup:

Nakrájíme maso na tenké plátky dlouhé několik centimetrů. Nasekáme si česnek. Přidáme k masu a zalijeme rybí omáčkou. Promícháme a necháme marinovat nejlépe 2 hodiny. Nudle uvaříme dle návodu na obalu. Ledový salát, mrkev, okurku a jarní cibulku nakrájíme na tenké plátky. Arašídy rozdrtíme v hmoždíři. Na pánvi si rozehřejeme trochu oleje na vyšší teplotu, pak vhodíme maso a propečeme ze všech stran. Mělo by to trvat jen chvilku.  Do misky dáme nakrájený salát, na něj porci nudlí. Pak naskládáme maso, nakrájenou zeleninu a mungo klíčky. Zasypáme arašídy, smaženou cibulkou, jarní cibulkou a koriandrem. Vše přelijeme omáčkou, kterou si připravíme tak, že smíchejte vodu s cukrem, octem, limetkou a přidáme rybí omáčku. Česnek a chilli papričku nasekáme na drobounké plátky a nakonec vmícháme do tekuté omáčky.

Přejeme dobrou chuť!

×

Produkt byl úspěšně přidán na nákupní lístek.

Používáním tohoto webu souhlasíte s podmínkami ochrany osobních údajů.