Do 30 min./ Pro 4 osoby / Snadné / Salát / Vietnamská kuchyně
Vietnamský salát s hovězím masem
Suroviny:
500 g hovězí zadní
300 g rýžových nudlí
3 lžíce rybí omáčky
3 stroužky česneku
1 ks ledového salátu
2 mrkve
4 lžíce mungo klíčků
1 ks okurky
1 ks jarní cibulky
4 lžíce sušené cibulky
4 lžíce drcených arašidů
koriandr
Na omáčku:
300 ml horké vody
100 g bílého cukru
120 ml jablečného octu
100 ml rybí omáčky
2 stroužky česneku
1 ks chilli paprička
Postup:
Nakrájíme maso na tenké plátky dlouhé několik centimetrů. Nasekáme si česnek. Přidáme k masu a zalijeme rybí omáčkou. Promícháme a necháme marinovat nejlépe 2 hodiny. Nudle uvaříme dle návodu na obalu. Ledový salát, mrkev, okurku a jarní cibulku nakrájíme na tenké plátky. Arašídy rozdrtíme v hmoždíři. Na pánvi si rozehřejeme trochu oleje na vyšší teplotu, pak vhodíme maso a propečeme ze všech stran. Mělo by to trvat jen chvilku. Do misky dáme nakrájený salát, na něj porci nudlí. Pak naskládáme maso, nakrájenou zeleninu a mungo klíčky. Zasypáme arašídy, smaženou cibulkou, jarní cibulkou a koriandrem. Vše přelijeme omáčkou, kterou si připravíme tak, že smíchejte vodu s cukrem, octem, limetkou a přidáme rybí omáčku. Česnek a chilli papričku nasekáme na drobounké plátky a nakonec vmícháme do tekuté omáčky.
Přejeme dobrou chuť!
Produkt byl úspěšně přidán na nákupní lístek.