Moje Hruška, Zelňačka

Aktuální leták 26. 3. - 8. 4. 2024

Otevřít v PDF

Zelňačka

Do 50 min./ Pro 6 osob / Snadné / Polévka / Česká kuchyně

Suroviny:

5 ks brambor

500 g kysaného zelí

1 ks cibule

500 g uvařeného uzeného masa

1,5 l vývaru z uzeného masa

2 ks klobásky

2 lžíce hladké mouky

1 lžíce sladké papriky

2 lžíce sádla

3 ks bobkového listu

2 lžíce cukru

4 lžíce zakysané smetany

4 lžíce sladké smetany

Sůl

Pepř

 

 

 

Postup:

Brambory oloupeme, nakrájíme na kostičky a uvaříme doměkka. Uzené maso uvaříme v papiňáku. V hrnci rozehřejeme sádlo, přidáme najemno nakrájenou cibuli a necháme ji zesklovatět. Přidáme papriku a hladkou mouku, krátce orestujeme. Zalijeme vývarem a promícháme. Zelí, maso, klobásku nakrájenou na kostičky, bobkové listy, nové koření přidáme do vývaru, osolíme, opepříme a vaříme cca 30. min. Na závěr dáme do vývaru uvařené brambory, zakysanou a sladkou papriku. Dle potřeby dochutíme cukrem. Přejeme dobrou chuť.

×

Produkt byl úspěšně přidán na nákupní lístek.